Setiausaha, Ketua Penerangan Warisan Labuan Tekad Buat Yang Terbaik

816
Harold Lim menerima surat pelantikannya sebagai bendahari Warisan Labuan.

LABUAN: Setiausaha bahagian Labuan Parti Warisan Sabah yang baru dilantik Rosli Awang Damit bertekad berkhidmat kepada masyarakat setempat dan memastikan parti sentiasa berada di landasan yang betul.

Usahawan tempatan berusia 52 tahun itu berharap dapat membantu mengukuhkan parti berpangkalan di Sabah di pulau ini dan berusaha untuk memainkan peranan penting dalam masyarakat.

“Ini adalah jawatan penting dalam parti dengan cabaran besar dan saya akan bersama pemimpin parti lain untuk memacu parti itu ke arah harapan tinggi rakyat … saya harus berterima kasih atas kepercayaan kepimpinan atas perlantikan ini,” katanya kepada pemberita selepas menerima pelantikan surat daripada Ketua Warisan Labuan Datuk Rozman Isli, Ahad.

“Selain memastikan perjuangan parti sejajar dengan dasar parti dan tidak melanggari peraturan Pendaftaran Pertubuhan (ROS), saya akan menggunakan pengalaman saya sebagai seorang usahawan dalam industri pembangunan untuk membantu menyumbang kepada peningkatan perancangan projek di Labuan,” katanya.

Salim Abul Rahman menerima surat pelantikannya sebagai Ketua Penerangan Warisan Labuan.

Beliau berkata pemulihan sektor minyak dan gas di pulau ini akan menjadi tumpuan Warisan Labuan untuk membantu usahawan tempatan dan pencari kerja untuk memperolehi peluang perniagaan dan pekerjaan di sektor itu.

Harold Lim yang dilantik sebagai bendahari berkata sebagai bendahari parti politik yang dilantik adalah tanggungjawab yang besar.

“Sebagai bendahari perlu mahir mengawal kewangan parti anda dan memastikan ianya mematuhi referendum parti … ia boleh membingungkan, tetapi dengan organisasi yang baik, penyimpanan rekod menyeluruh dan pengetahuan terkini tentang peraturan, ia boleh menjadi peranan yang membanggakan,” katanya.

Ketua Penerangan yang baru dilantik Salim Abdul Rahman berkata sebagai ketua informasi ianya bertindak sebagai wakil rasmi sesebuah parti politik.

“Ketua informasi bertanggungjawab menguruskan hubungan parti dengan orang awam…saya akan melakukan yang terbaik demi kepentingan parti,” katanya.

George Simon Elias @ George Lee dilantik sebagai Setiausaha Kerja dan Robin Atoh sebagai ahli jawatankuasa.